“Yılın rengi” geleneğinin yirmi beşincisini kutlayan Pantone, 2024'ün renginin şeftali tüyü anlamına gelen “Peach Fuzz” olduğunu duyurdu.

Pantone, son yıllarda olduğu gibi 2024 yılının da rengini seçti. 2024'ün rengi Pantone 13-1023 Şeftali Tüyü oldu.

Pantone'un "Başkalarıyla birlikte olma arzumuzu ve bunun yarattığı duyguları vurgulayan sıcak ve rahat bir renk" olarak tanımlanan şeftali tüyü rengi, yumuşaklık hissini odağına alıyor. Şeftali tüyünün seçilme nedeni olarak da bu engin hassasiyet hissini vermesi, şefkat ve paylaşım, topluluk ve iş birliği mesajlarını içten bir şekilde iletmesi gösteriliyor. Şeftali tüyünün aynı zamanda tat alma, görme, dokunma ve koku alma duyularımız arasında simbiyotik bir ilişki yarattığını belirten Pantone, bu yılın renk seçiminden oldukça da memnun.

Peki bu rengi dekorasyonumuzda nasıl uygulayabiliriz ?

Evde, ofiste, düğünde, kafede kısaca aklınıza gelebilecek her yerde 2024 yılı rengini kullanarak modayı takip etmeniz mümkün !

Duvar kağıdı, kırlent, nevresim, tablo, halı, kilim, fincan, tabak, lambader, perde ve daha bir çok üründe peach fuzz'u kullanılabilir. Mekana yakışabilecek şekilde ufak dokunuşlarla da olsa bu rengi dekorasyona dahil etmek mümkün. Siz de Peach fuzz'u dekorasyonunuzda kullanarak modayı takip edebilirsiniz !